MUŠKA PRIČA: Zoran Vukčević vratio duh starih vremena otvaranjem ,,Barber shop-a” | Frizer Zoran
frizer berberi Barber shop

MUŠKA PRIČA: Zoran Vukčević vratio duh starih vremena otvaranjem ,,Barber shop-a”

Podgoričani su sinoć u ,,Barber shop-u” u Ulici Slobode 12 dobili svoj originalni kutak u kojem rade veliki majstori. Ovaj prostor djelo je frizera Zorana Vukčevića. Ima sve što muško srce poželi – od čašice pića i ,,razgovora” sa Džekom Denijelsom dok čekaju svoj red na klupi ispred berbernice do povratka u staro vrijeme putem enterijera u kojem se nalaze stara pisaća mašina, stari berberski alat, stare društvene igre i stare fotografije Titograda, FK ,,Budućnosti”, članova ,,Makadama”, te inostranih zvijezda poput ,,Bitlsa”, Elvisa, Kerije Granta, Marlona Branda, Alena Delona, Džejmsa Dina do revolucionara Če Gevare.
,,Stil je u kosi, snaga je u bradi”, poruka je ove berbernice.

frizer_berberin_22-500x332

Vukčević je rekao da mu je želja da se vrati Podgorica dijelu grada u kojem je Ulica Slobode. Ideja o ,,Barber shop”-u, priča za MNE magazin Zoran Vukčević, nastala je od početka bavljenja brijačkim zanatom.
– Želja mi je bila da se vratim zanatu. Mislim da sam kao modni frizer pokazao dosta u svijetu mode. Ipak je ovo nešto od čega sam počeo. Tu su moji đaci koji su uspješni u svojim gradovima Karlo je najuspješniji frizer na Balkanu, on je otvorio u Beogradu ,,Barber shop”. Alen Demirović iz Sarajeva, koji, takođe, tamo ima svoj veliki ,,Barber shop”. Večeras su došli da uveličaju ovo otvaranje – objašnjava Vukčević.
Ovo je kutak, kako nam govori Vukčević, za muškarce da mogu da imaju svoj prostor za uljepšavanje.
– ,,Barber shop” je hit svuda u svijetu i nadam se da će ovdje biti. Nadam se da će grad prihvatiti ovo. Svakome je zadovoljstvo nešto novo da vidi, drukčije i neobičnije – ističe Vukčević.

frizer_berberin_26-500x332

Predstavio nam je i prvog manekena sa kojim je postigao najveće uspjehe Željka Pićurića.
Pljevljak Alen Demirović koji u Sarajevu ima barber shop za MNE magazin kazao je da je, kada je upoznao Zorana Vukčevića, shvatio da ovaj zanat ima ljubav, potpuno drugi svijet u odnosu na ono što je tada vidio.
– Puno je modernije, atraktivnije, puno dešavanja, takmičenja. Zoran je čovjek koji je najviše zaslužan za sve moje uspjehe – ističe za MNE magazin Demirović.
I Karlo Zagorac kazao je da mu je čast da se barber shop na svjetskom nivou otvara u srcu Podgorice.
– Zoran je neko ko je, kada sam imao 18-19 godina, prepoznao da imam talenat. ,,Oteli” su me iz kluba iz Beograda. Zoran je bio kod nas, u mom ,,Barber shop”-u u Beogradu i dopala mu se priča. Napravio je nevjerovatan ,,Barber shop” – rekao je Zagorac.
Ovo je muška priča, mnogo je puta to rečeno večeras, ali i da žene imaju nešto o berbernicama da kažu potvrdila je novinarka i modna kreatorka Slobodanka Seka Martinović. Ona je zahvalila Zoranu što je vratio berbernicu u Ulicu Slobode i vratio je savremenim muškarcima.

frizer_berberin_09-500x328

Berbernica je bila neprikosnoveni svijet muškaraca, magični prostor muških tajni koje su dame samo snagom znatiželje ponekad primale. Danas skoro da ih više nema. Možemo ih vidjeti negdje u svijetu i prosto služe kao atrakcija. U modernoj poslovnoj strategiji ima onih koji su već davno osvojili svijet kao porodica Vukčević, ali nisu zaboravili tradiciju – rekla je Martinović.
Glumac Đorđe Tadić prisjetio se osamdesetih kada je njih trojicu braće otac odlučio da ,,uvede u mušku priču” i odvede kod berberina.
– Nadao sam se, pošto su tada bili popularni filmovi sa Elvisom Prislijem, da će da nam sredi frizure, svi ćemo biti zgodni. Međutim, on se prije toga dogovorio sa berberinom da nas ošiša na ,,nulu”. Izašli smo sva trojica uplakani. Nadam se da niko od vas iz ove berbernice neće izaći uplakan – poručio je Tadić.
Svoje berberske vještine na licu mjesta predstavili su vlasnik ,,Barber shop”-a u Beogradu Karlo Zagorac, vlasnik ,,Barber shop”-a u Sarajevu Alen Demirović, ,,podgorička škola” Vlado Šaković, Davor Pejović i Darko Knežević, čovjek kojeg je Vukčević iz Leskovca pozvao u podgorički tim .

Izvor: http://mnemagazin.me/

B.R.

Foto: B. Šekularac