10 SAVJETA ZA NJEGU KOSE PREKO LJETA | Frizer Zoran

10 SAVJETA ZA NJEGU KOSE PREKO LJETA

10 savjeta za njegu kose preko ljeta

Naši najbolji savjeti za održavanje zdrave, jake i sjajne kose ovog ljeta.

Da biste zaštitili svoju kosu od surove vrućine i izlaganja suncu, potreban je određeni nivo njege. Neki od najčešćih problema vezanih za ljetnju sezonu su suvoća, višak masnoće, ispucali krajevi, izblijedjela boja i oštećenja od hlora. Držite se naših 10 savjeta za njegu kose kako biste se pobrinuli da vaša kosa preživi ljetnje dane bez oštećenja.

 

1. Zaštitite kosu od sunca

Okrutna UV zračenja mogu ’’izgorjeti’’ vašu kosu, slično kao što izgore kožu. Kako? Sunce spali kutikulu koja oblaže i štiti dlaku, ostavlja je bez prirodnih ulja koja je hidriraju. Kosa tako postaje suva i počinje da upija vlagu iz vazduha, a znate šta se onda dešava – postaje nadušena. Otkrijte našu SU liniju formulisanu sa hidrirajućim, oporavljajućim i njegujućim domaćim italijanskim citrusom koji umanjuje uticaj UV zračenja na kosu.

SU Hair & Body Wash

SU Hair & Body Wash – Ljetnji dan počinje ovim sredstvom za čišćenje dvostruke namjene

koje oličava minimalističku prirodu ljetnje sezone.

 

 

 

SU Milk

SU Milk – Naš sprej koji se ne ispira pomaže kosi da zadrži boju i vlažnost prije,

tokom i nakon izlaganja suncu.

 

 

 

SU Hair Mask

SU Hair Mask – Nakon nekog vremena provedenog napolju tokom ljeta, preporučujemo

da nanesete ovu regenerativnu masku na vlažnu kosu, zatim isperete, kao kondicioner.

 

 

 

SU Protective Cream SPF 30

SU Protective Cream SPF 30 – Visoki faktor zaštite od sunca sprečava dehidrataciju i

smanjuje tragove foto-starenja. Vodootporna formula.

 

 

 

SU Aftersun

SU Aftersun – Umasirajte ovu nemasnu gel kremu u kožu nakon izlaganja suncu za umirujući,

osvježavajući i iscjeljujući efekat.

 

 

 

 

2. Izbjegavajte pretjeranu toplotu

Previše toplote od prekomjerne upotrebe alata za oblikovanje dovodi do isparavanja vode iz kose i mijenja njen keratinski sastav, što može dovesti do smanjenja otpornosti i elastičnosti. Stoga smanjite upotrebu ’’vrućih alata’’ u ovo doba godine. Umjesto toga, kosu oblikujte dok je mokra kako biste je održali zdravom, a rutinu svedite na minimum. Uostalom, ko želi da se znoji pod fenom na ljetnjim vrućinama?

Kada ipak koristite alate za oblikovanje, uvijek nanesite sprej za zaštitu od toplote, kao što je naš MELU Sprej, bogat aminokiselinama.

3. Rjeđe perite kosu

Održavanje hidratacije kose tokom ljeta je samo po sebi borba sa oštrom klimom koja djeluje protiv vas, tako da vam sigurno nije potrebna dodatna suvoća izazvana prekomjernim pranjem. Često pranje šamponom lišava kosu i vlasište njihovih prirodnih ulja (što, ironično, uzrokuje proizvodnju viška ulja, kako bi se nadoknadilo). Nastala suvoća može dovesti do peruti, lomljenja i dosadnog mršenja kose. Važno je odabrati šampone sa visokom hidratacijom, poput naše MOMO Pranje kose kondicionerom umjesto šamponom je jedno odlično rješenje. Zamijenite svoje uobičajene šampone našim nagrađivanim MOMO Conditionerom, ili ako imate talasastu/kovrdžavu kosu isprobajte LOVE CURL Cleansing Cream. Poslednje, ali ne i manje važno, možete koristiti MI Invisible Dry Shampoo kako biste odložili pranje za koji dan.

4. Hidrirajte sebe

Održavanje hidratacije kose počinje iznutra, pa pijte preporučenih šest do osam čaša vode dnevno. Trebalo bi da pijete i više od toga kada ste izloženi suncu tokom vrelih dana. Voda daje energiju i kosi i tijelu, razbuđuje vašu kosu i podstiče rast. Dehidrirana kosa izgleda beživotno, nadušeno i izlomljeno.

5. Ne preskačite šišanje

Započnite ljetnju sezonu svježim šišanjem, zdravom navikom za njegu kose koju treba da poštujete svakih šest do osam sedmica, tokom cijele godine. Skraćivanje krajeva sprečava da se sva oštećenja sa vrhova šire dalje, plus može pomoći u ispravljanju kose i poboljšanju teksture vaše kose, dajući puniji i zdraviji izgled. Ionako ćete vjerovatno željeti lakši stil za održavanje preko ljeta, zar ne?

6. Zaštitite svoju boju

Šta to hlor, morska voda i sunce imaju zajedničko? Osim što izazivaju oduševljenje ljeti, nažalost, mogu prouzrokovati haos vašoj farbanoj kosi. Ništa ne izblijedi boju kose brže od UV zračenja. Održavajte boju živahnom tokom cijelog ljeta tako što ćete je zaštititi šeširom ili maramom, i tretirati je proizvodima namijenjenim za farbanu kosu. Naša MINU kolekcija, bogata amino kiselinama i polifenolima koji štite boju zahvaljujući ekstraktu cvijeta kapara je prava stvar. Operite kosu MINU šamponom, zatim koristite komplementarnu MINU Hair Masku i isperite je nakon 10-15 minuta.

7.Tretman dubinske njege

Još jedan način da spriječite isušivanje i nadušenost kose preko ljeta je da je dubinski njegujete. Za razliku od dnevnih kondicionera – koji pomažu pri raščešljavanju i zaglađuju dlaku, dajući vlažnost samo spoljašnjosti dlake – tretmani za dubinsku njegu su formulisani da obnove kosu iznutra. Trebalo bi da koristite kondicioner poput našeg Renewing Conditioning Treatmenta za sve tipove kose, dva do četiri puta mjesečno. Ili, ako vam je kosa veoma oštećena, izaberite naš Nourishing Vegetarian Miracle Conditioner.

8. Sklonite kosu

Ljeto nije vrijeme za pokazivanje dugih pramenova sa ekstravagantnim feniranjima i frizurama – osim ako vam ne smeta kosa mokra od znoja po vratu. Umjesto toga, sklonite kosu sa lica i pokupite je u laganu, ne previše stegnutu punđicu kako biste dozvolili i vlasištu da diše, a da vam ni kosa nije na koži (što sprečava da se zapuše pore). Isprobajte pletenice za plažu tokom ležernog dana i rep sa šnalicama i drugim ukrasima za nešto otmenije.

9. Koristite serum za kosu

Pojačanu odbranu vaše kose od faktora okoline omogućiće vam serum za kosu koji oblaže dlaku i djeluje kao zaštitni sloj od ekstremne toplote, sunca i zagađenja. Za farbanu kosu naš MINU Hair Serum je formulisan da zaštiti i da sjaj boji, uprkos ljetnjim pokušajima da je pokvare

10. Zakažite tretman u salonu

Čak i kada se trudite da budete marljivi i štitite se od sunca i pijete vodu, i kad dajete sve od sebe da održite kosu podšišanom i hidriranom redovnim dubinksim tretmanima kod kuće, ljetnje aktivnosti poput plivanja i sunčanja ipak mogu uticati na vašu kosu. Zakažite tretman kod svog Davines frizera prije nego što vaši pramenovi pretrpe previše štete od sezone.