KAKO URADITI DETOKS KOSE I SKALPA | Frizer Zoran

KAKO URADITI DETOKS KOSE I SKALPA

1

Kako uraditi detoks kose i skalpa

Detoks kose je važan za zdravlje skalpa. Vašoj kosi štete nakupljeni ostaci preparata i prirodno ulje koji se nakupljaju tokom vremena. Zbog toga kosa gubi lepršavost, blistavost i sjaj. Ako Vas svrbi koža glave ili Vam se pojavila perut, odavno Vam je vrijeme za detoks kose i skalpa.

Kao dodatak redovnom pranju, salonski tretman je neophodan za dubinsko čišćenje. Tri koraka za detoks koji kosu čine živahnom, hidriranom i podmlađenom su čišćenje od zagađenja, ishrana kose i oslobađanje od iritacija.

2

 

 

Šta je detoks kose?

Preparati i zagađenja ostaju zatvoreni u folikuli dlake, uprkos rigoroznom pranju. Detoks koji ispira sve nečistoće – zagađenja, nagomilavanje proizvoda, višak izlučenog ulja – pa kosa onda može imati maksimalne rezultate od nanošenja novih preparata. Za najbolje rezultate, detoks tretman bi trebalo da bude proces u više koraka u salonu.

Korak po korak vodič

Ako je Vaša kosa spremna za oslobađanje od nečistoća koje je otežavaju, isušuju, čine beživotnom, tankom i daju joj neprijatan miris – onda je vrijeme za detoks treman. Pitajte svog Davines frizera za tri koraka detoks tretmana.

3

1. Ritual počinje najvažnijijim korakom – čišćenjem.

Nježni šampon za čišćenje, kao što je Naturaltech Detoxifying Scrub šampon je dobar trik za rastvaranje nagomilanih ostataka i vraćanja skalpa u njegovo prirodno, zdravo stanje. Detoxifying Scrub najbolje djeluje u kombinaciji sa Naturaltech Elevating Clay Supercleanser glinom koja se dodaje za upijanje viška ulja. Frizer Vam nanosi mješavinu na mokru kosu, zatim raščešljava od korijena do krajeva, kako bi se rasporedila po cijeloj kosi, i nježno masira prije ispiranja.

 

 

4

 

2. Dubinsko čišćenje

bez njege može isušiti i oslabiti kosu i učiniti je sklonom lomljenju. Da bi Vam kosa u potpunosti oživjela, ovaj korak je krucijalan, a i veoma prijatan za skalp. Naturaltech Renewing Conditioning Treatment maska se nježno umasira na skalp i svježe opranu, peškirom prosušenu kosu. Nakon par minuta se ispira.

 

 

 

5

 

3. Aktivacija

Treći korak u Davinesovom detoks tretmanu je onaj koji se često zanemaruje. Masaža skalpa za vitalnost, sa preparatom koji se ne ispira, a daje kosi potrebnu hidrataciju i štiti od zagađenja i nakon odlaska iz salona. Preparat koji preporučujemo je Naturaltech Elevating Recovery Treatment. Nanosi se na peškirom prosušenu kosu i ne samo da jača kosu, već djeluje umirujuće i protivupalno na skalp.

 

Koji su znaci da je Vašoj kosi potreban detoks tretman?

 1. Koristite dosta preparata za stilizovanje – Preparati za stilizovanje se akumuliraju na skalpu i stvaraju sloj nagomilanih ostataka koji se mora očistiti da bi se vratio prirodan balans Vašoj kosi.
 2. Živite u zagađenoj zoni – Vazduh u gradu je naročito zagađen dimom, smogom i česticama koje skalp upija čak i više nego ostatak kože.
 3. Svrbi Vas skalp i pojavila Vam se perut – Akumulacija previše preparata (čak i mrtve ćelije, što je potpuno prirodna i neizbježna pojava) mogu uzrokovati svrab, a češanje može prouzrokovati perut.
 4. Kosa Vam se brzo prlja – Jednostavno je: višak ulja čini kosu masnom.
 5. Primjećujete da Vam se kosa tanji i opada – Nagomilani ostaci mogu da zapuše folikulu dlake. Oštećenja folikule čine kosu lomljivom i mogu prouzrokovati folikulitis.
 6. Kosa Vam ne miriše svježe – Previše ostataka može promijeniti pH vrijednost Vašeg skalpa i podstaći prekomjerno lučenje sebuma, tako potencijalno stvarajući pogodno tlo za bakterije i gljivice, koje uzrokuju neprijatan miris.

Preparati za detoks kose kod kuće

Nakon urađenog tretmana u salonu, veoma je važno nastaviti rutinski tretman održavanja čak i kod kuće. Pitajte svog frizera da Vam da savjet i preporuči preprate koji su najpogodniji za Vaš tip kose ili probajte detoks tretman u tri koraka kod kuće, koristeći Naturaltech preparate:

 

1

DETOXIFYING Scrub Shampoo      2
RENEWING Conditioning Treatment

3

ELEVATING Scalp Recovery Treatment

Koji su benefiti detoks tretmana kose i skalpa?

Kosa bolje diše – Uklanjanjem sloja nakupljenih ostataka preparata koji guše, napokon će se omogućiti skalpu da diše, a Vama dati osjećaj olakšanja.

Bolje djelovanje preparata za njegu – Kada su Vam kosa i skalp čisti, imaju veći kapacitet da upijaju preparate koji hidriraju i hrane, a poboljšava se i generalno dobro stanje i zdravlje kose.

Rast kose – Čišćenje folikule daje kosi i skalpu zdravo okruženje za rast nove, zdravije i gušće kose.

Oslobađanje od iritacija – Perut brže nestaje ukoliko se očisti nagomilana nečistoća sa kose i skalpa.

Svjež miris kose – Bez nagomilanog ulja nema ni neprijatnih mirisa, čak se i duže zadržava miris preparata koje koristite.

 

Česta pitanja i odgovori

 • Kada treba da radim detoks kose?

– Ako živite u zagađenoj zoni ili često koristite preparate za stilizovanje i primjetite da je Vaša kosa pretjerano masna i izgubila boju – vrijeme je za detoks. Kao i uvijek, potražite profesionalni savjet od Vašeg Davines frizera.

 • Šta su nagomilani ostaci?

– Nagomilani ostaci su ostaci od preparata koji sadrže ulja, hemikalije i sl. Oni se akumuliraju i formiraju sloj prljavštine koji iritira skalp.

 • Koliko često treba da radim detoks tretman u salonu?

– Učestalost odlaska u salon radi detoks tretmana zavisi od Vaših ličnih navika i stila života. Npr. ako koristite više preparata za stilizovanje ili živite u zagađenoj zoni ili velikom gradu, potrebno je češće raditi detoks tretman. Raspitajte se kod svog Davines frizera koliko često da dolazite na detoks tretman kako biste imali najbolji učinak.

 • Mogu li da koristim Detox šampon za svako pranje kose?

– Prečesto pranje Detox šamponom može sa kose i skalpa ukloniti i višak zaštitnih ulja, tako da se preporučuje korištenje Detox šampona jednom mjesečno.

 • Kako da se riješim svraba sa skalpa?

– Svrab skalpa znači da je skalp upaljen. Davines Naturaltech Elevating Scalp Recovery Treatment je preparat sa protivupalnim dejstvom i sastojcima koji umiruju, hidriraju i vraćaju skalpu prirodni balans.

 

E-pošta za naručivanje: office@frizerzoran.me

Telefon za naručivanje: +382 68 828 160

Putanja Naručite e-poštom Pozovite i naručite