Povodom svečanosti 90 godina... | Frizer Zoran
Povodom svečanosti 90 godina…

Povodom svečanosti 90 godina…

Povodom svečanosti 90 godina od osnivanja Kluba frizera Beograda, koji je ujedno i jedan od najstarijih klubova ove vrste u Evropi, održano je prvenstvo Srbije gdje su učesnici iz Crne Gore imali više nego zapažene rezultate : u discipini školska izrada muške frizure I mjesto je osvoijo Šaković Vlado iz Podgorice, dok je III mjesto pripalo Borisu Maroviću takođe iz Podgorice. U kategoriji seniori dnevna frizura IV mjesto je osvojila Ivana Boljević iz Podgorice, dok je u kategoriji seniori modna frizura na dugoj kosi II mjesto pripalo Velju Stevanoviću, III Filipu Miloševiću i V Alenu Demiroviću. U kategoriji, školska frizura – mini val I mjesto je osvojila škola iz Berana, dok je III, IV, V I VI mjesto pripalo školi iz Podgorice. U kategoriji školska večernja frizura II mjesto je osvojila Zorana Vukčević, III mjesto je pripalo Mariji Bulatović, VI mjesto Neveni Vukčević, X mjesto je osvojila takmičarka Rakočević iz Podgorice. U kategoriji juniori, modna frizura na dugoj kosi II mjesto je osvojio Vujisić Marko, a na III mjestu je bio Živković Miloš. V mjesto u kategoriji seniori, večernja frizura, pripalo je Ivani Boljević, dok su u kategoriji seniori, full fashion look II i IV mjesto osvojili Mirsan Agić, koji trenutno živi u Parizu i Veljo Stevanović iz Podgorice. U kategoriji seniori full fashion look I mjesto je osvoijo Miloš Korboski, a u kategoriji fantazija, II mjesto je pripalo Eldinu Krivošiću.
Što se žirorskog dijela tiče, našu zemlju su predstvljali Dragan Marović i Senad Nurković za muški dio programa, dok su Dragan Andrijašević, Rašid Brzać, Marina Rakčević i Jelena Vukčević bili zaduženi za ženski dio takmičenja.
Na stručnom seminaru, koji je uslijedio nakon takmičarskog dijela, učestvovali su gospodin Bajlo Radević iz Kotora i Ivan Vukčević. Gospodin Lazar Ilić uveličao je svečanost obukavši modele, a i sam je nastupao kao model.
Specijalna nagrada na ovoj renomiranoj manifestaciji i jedina takve vrste dodijeljena je gospodinu Zoranu Vukčeviću, za najveći doprinos i afirmaciju struke. Gospodin Bajlo Radević je dobio zahvalnicu.
Možemo zaključiti da je škola iz Podgorice opravdala naša nadanja i vratila primat u školskim disciplinama osvajanjem najviše nagrada, dok je škola iz Berana ostala takođe na visokom nivou. Na manifestaciji je učestvovalo ukupno oko 100 frizera iz Crne Gore koje su predvođene od strane novog trenera kluba “Zoran” gospodje Valentine Prostran, dok je školu iz Podgorice predvodila profesorka Senka Savović.
Odlazak na takmičenje pomogli su: d.o.o. Kuća mode i ljepote“ ZORAN”, Alfa ton “Lekić” i autoprevoznik Božur.