Briljantno izdanje naše ekspedicije u Parizu | Frizer Zoran
SVJETSKO PRVENSTVO U PARIZU

Briljantno izdanje naše ekspedicije u Parizu

-Septembar 2017.-te godine, u frizerskom esnafu Crne Gore ostaće upamćen kao mjesec kada su svijetla Pariza, makar za trenutak, potisnuta u drugi plan, ustupivši mjesto njihovim takmičarima. Na održanom svjetskom prventsvu u gradu umjetnosti i kulture crnogorska ekspedicija je zasijala punim sjajem na sceni, skrenuvši pažnju frizerskog auditorijuma na sebe. U impozantnoj konkurenciji od preko 1.500 takmičara iz preko pedeset zemalja naprosto su brijirali, osvojivši sijaset medalja, nagrada i priznanja u nekoliko kategorija, što je svojevrstan kuriozitet na najvećim smotrama frizera i uspjeh kojem će, slobodno možemo reći, u dogledno vrijeme teško ko moći da se približi, a kamoli da ga nadmaši, bar što se tiče balkanskih prostora.

Takmičarski dio spektakla u glavnom gradu Francuske protekao je u skladu sa nadanjima čelnika saveza, koji su, uoči odlaska njihovog tima, nenametljivo najavljivali mogućnost osvajanje odličja, što se ubrzo i ostvarilo.

Pariz2

Već prvog dana na pozornici je izašla Zorana Vukčević, oprobavši se u kategoriji pundja za mlade- i imala sjajan nastup. Osvojila je drugo mjesto i donijela prvo odličje za svoj tim- srebrnu medalju, napravivši odličnu uvertiru za ono sto će uslijediti. Narednog dana muški juniori u sastavu: Luka Bulatović, Filip Milošević i Miloš Živković ostvarili su respektabilan rezultat osvojivši, visoko, peto mjesto, a njihov uspjeh je, sjutradan, ponovila i ekipa seniorskog tima, u sastavu: Danica Petrović, Ilija Ljumović i Veljo Stevanović, oprobavši se, u veoma jakoj konkurenciji, u muškim disciplinama, ostavivši iza sebe svjetske velesile u ovom poslu, poput domaćina Francuske, Njemačke, Italije… i drugih.

Uspjeh u prvim danima takmičenja nije uljuljkao ostatak tima. U nastavku takmičenja, trasiranim putem uspjeha na scenu je stupio Eldin Krivošić, uzdanica i velika nada reprezentacije, od koga se uoči odlaska najviše očekivalo i u koga se bezgranično vjerovalo. Njegov nastup u disciplini ,,Fantasy hair style’’, bio je, po mišljenju žirija, ali i publike, fascinantan, što je, razumljivo, rezultiralo osvajanjem najsjajnijeg- zlatnog odličja, čime je na najbolji mogući način opravdao povjerenje i očekivanja svojih kolega, stručnog štaba i ljudi iz saveza.

I dok je jos trajalo slavlje u taboru crnogorskog tima, uslijedile su dodjele nagrada u vantakmičarskoj konkurenciji, koje, opet, nisu mimoišle njihove članove. Draganu Maroviću i Rašidu Brzaću uručeno je priznjanje za izuzetan doprinos i rad u struci.

Ni tu nije bio kraj priznanjima…

Svjetska frizerska organizacija – OMC, još jednom je pokazala koliko cijeni dostignuća, posvećenost i profesionalnost koju, dugi niz godina, podizući iznova i iznova standarde u svojoj struci, demonstrira vlasnik Kuće mode i ljepote “Zoran”, Zoran Vukčević.

Slika 29

Naime, njegova, nadaleko poznata široj javnosti, frizerska Akademija “Zoran”, prepoznatljiv rasadnik raskošnih talenata, kasnije i vrhunskih majstora svog zanata, proglašena je, od strane najeminentnijih stručnjaka, za najbolju na svijetu! Uspjeh koji djeluje nestvarno, naročito kada se sagleda snaga konkurencije u imenima glamuroznih internacionalnih akademija sa dugim tradicijama i reputacijama koje izazivaju strahopoštovanje.

Zoran Pariz

I kad su svi u timu pomislili da je to sve, uslijedio je šlag na torti- kruna veličanstvenog nastupa koji će dugo biti na ponos frizerskoj struci struci Crne Gore.

Zoran Pariz

U ruke Zorana Vukčevića stiglo je prestižno i izuzetno laskavo priznanje. Od strane svjetskoge frizerske organizacije OMC proglašen je za svjetskog ambasadora struke!