Zoranu Vukčeviću uručena nagrada “ISKRA“ | Frizer Zoran
Zoranu Vukcevicu Urucena Nagrada Iskra 2

Zoranu Vukčeviću uručena nagrada “ISKRA“

Decembar – Cetinje – Priznanje za humanost i solidarnost

Put kroz godinu koja je na izmaku, protkanu uspjesima, doveo nas je do mjesta odakle je sve i trasirano, angažmana za pomoć dječje hematoonkologije u Podgorici.

Zoranu Vukcevicu Urucena Nagrada Iskra 3

Osim sto je prepoznat kao veliki i uspješan profesionalac i umjetnik u svom poslu, Zoran Vukčević ima i jednu drugu, u široj javnosti ne toliko eksponiranu crtu svog karaktera. Iako njegove aktivnosti ovakvog tipa nijesu toliko poznate, jedna skorašnja, ipak, nije prošla nezapaženo i bacila je svijetlo na dio njegove ličnosti koji se pojavljuje u pauzama, a često ide paralelno, ukorak, sa njegovim poslovnim aktivnostima. Angažujujuci se u dobrotvornoj akciji prikupljanja sredstava za doniranje odjeljenja dječje hematoonkologije u Podgorici skrenuo je na sebe paznju Fonda za aktivno gradjanstvo, koji u saradnji sa partnerima, Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu, tradicionalno, na godišnjem nivou, objavljuje konkurs za dodjelu nagrade za filantropiju “Iskra”.

Zoranu Vukcevicu Urucena Nagrada Iskra 1

Ova nagrada, namijenjena je pojedincima, privrednim društvima, iseljeničkim udruženjima i organizacijama gradjanskog društva koje na najdjelotvorniji način podržavaju neprofitne akcije od opšteg dobra i interesa. Cijeneći njegove aktivnosti na ovom polju, odbor za dodjelu nagrade, ove godine je donio odluku da se Zoranu Vukčeviću dodijeli specijalno priznanje za humanost i solidarnost „Iskra“. Priznanje je u ruke Zorana Vukčevića stiglo kao nagrada za posvećenost i angažovanje u akciji velikog srca. Kuća mode i ljepote „Zoran“ u saradnji sa NVO “Be human”, organizovala je, u tu svrhu, reviju u KIC-u “Budo Tomović”, a Zoran se nesebično angažovao i na ličnom planu, obezbijedivši iz sopstvenih sredstava dolazak učesnika iz okruženja i njihovo zbrinjavanje tokom boravka u našoj zemlji.