Položen ispit humanosti | Frizer Zoran
Be Human Skoplje

Položen ispit humanosti

Jun 2017 – Skoplje – Muzej savremen umjetnosti

Jun mjesec je bio svojevrstan ispit humanosti za Kuću mode i ljepote “Zoran” koji je, gledano sa ove vremenske distance, položen visokom završnom ocjenom. Mjesto polaganja je bio grad Skoplje, još preciznije njegova prestižna institucija – Muzej savremene umjetnosti, a tema – Humanitarna manifestacija u cilju prikupljanja pomoći oboljelom kolegi Ljupčetu – Bubi Petrušeskom. Zoran Vukčević sa svojim timom, kao mnogo puta do sada u ovakvim i sličnim prilikama, pojavio se kao suorganizator i aktivni učesnik programa. O uspješnosti manifestacije dovoljno govori impozantan odziv – više od hiljadu, prvenstveno prijatelja, a potom i kolega iz Srbije sa Kosovom i Metohijom, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i ostalih zemalja iz okruženja pristiglo je u glavni grad Makedonije kako bi dali učesća u ovoj humanoj akciji, te pružili moralnu i donatorsku podršku kolegi, prijatelju i saradniku Ljupčetu, da ne posustane u jednoj od najvećih borbi koju vodi u životu. Na kraju uspješno obavljenog posla svi su blistali od zadovoljstva: od organizatora, preko učesnika i publike do samog Bube Petrušeskog, koji nije ni pokušao da sakrije emocije koje su ga preplavile te večeri. Ono što ga je posebno obradovalo jeste dar tima “Zoran” koji je svom prijatelju poklonio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog. Djelić atmosfere sa te večeri i impresije prenio nam je Zoran Vukčević:

Prošlo je već nekoliko mjeseci, a utisci su jos uvijek svježi. Povod za okupljanje nije bio baš najsrećniji, u pitanju su zdravstveni problemi naseg dragog prijatelja. Volio bih da su okolnosti bile drugačije. Uvijek je lijepo biti od pomoci nekome kome je ona potrebna, a Bube je to zaslužio. Što se tiče same organizacije mogu reći da je sve bilo besprekorno, na vrhunskom nivou. Od samog početka do kraja, sve je teklo po planu i zamisli organizatora. Bili smo dočekani i tretirani na najvisem nivou. Izuzetno mi je drago da smo, moj tim i ja, bili dio ove priče. Iskoristio bih priliku da jos jednom poručim svom dragom prijatelju i kolegi – Bube uz tebe smo!

na velikoj humnitarnoj akciji u Skoplju

Jun 2017 u Skoplju

Tim velikog srca – “Zoran” sa svojim alfa i omegom, Zoranom Vukčevićem na velikoj humnitarnoj akciji u Skoplju, posvećenoj pomoći Zoranom velikom prijatelju i majstoru ovog zanata Lupčetu Bubi Petruševskom, čovjeku čije frizure su nosile i sa kojim su se družile velike balkanske muzičke mega  zvijezde poput Svetlane Cece Ražnatovic i Tošeta Prosekog.

Bekstejdž – Skoplje ZAVRSNE INSTRUKCIJE

Poslednje pripreme, završne instrukcije i sugestije pred nastup u Skoplju. Ništa se ne prepušta slučaju. Sve ide po planu i pod budnim okom jednog od suorganizatora ove manifestacije, našega Zorana. Ako slučajno ima onih koji ga možda jos nisu prepoznali – čovjek sa mornarskom majicom i plavim šeširom na glavi, koji se u jednom trenutku gubi iz kadra da bi se, par sekundi kasnije, vratio.